Rólunk

Images

Pádár Viktória vagyok. Pest megyében, Veresegyházon élek a családommal és kutyáinkkal.

A Szent István Egyetemen diplomáztam 2017-ben, mint agrár-mérnök, és ezen belül pedig állattenyésztő mérnök szakirányon. Kutyakozmetikus és vidékfejlesztő szaktanácsadó végzettséget szereztem és jelenleg is folytatom egyetemi tanulmányaimat. Célom folyamatosan képezni magam a lehető legtöbb, általam hasznosnak ítélt tudomány területen.Különösen érdekel a genetika és a szaporodás biológia.

Images

Számomra kiemelten fontos, hogy minden kutyámmal elegendő időt tudjak tölteni és tökéletesen megtudjam ismerni a temperamentumukat ahhoz, hogy a legideálisabb alom tervet hozzam létre, természetesen tudatos és megfontolt szelekció útján. Éppen ezért jelenleg 3 tenyész szukám van, akik teljes értékű családtagok, és maximálisan megkapják a szükséges foglalkozásokat és törődést. A kutyák igényeinek kialakított kertes házban élünk, kutya szobával, kutyakozmetikával és egy kifutó résszel az udvaron belül.

Mindig is szerettem állatokkal foglalkozni és fontos számomra az állatokkal való megfelelő bánásmód, így nem csak a küllem számít , hanem az is, hogy kiskutyáink egészségesek, intelligensek és korukhoz mérten jól szocializáltak legyenek. A fajta meggondolatlan szaporítását és tömeggyártását nem támogatom.

A Kutyáink a nap nagy részében szabadon vannak az udvaron, éjszakára pedig a biztonságos kifutó részre zárjuk el őket. Ahogy időm engedi, rendszeresen járunk kutyaiskolába, különböző tanfolyamokra. Különös kedvencem a trükk mester kurzus és az agility, mert nem csak a gazdi lelheti benne örömét, de a kutyusnak is remek szórakozás. Elengedhetetlen egy ilyen fajta választás esetén, a megfelelő és következetes nevelés. Hiszen vétek lenne nem kihasználni azt az elképesztően magas intelligenciát, amivel ezek a kutyák rendelkeznek. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a terelést sem. Igaz elsősorban kiállítási vonalú kutyáink vannak, mégis odafigyelünk a párosítások során, hogy semmiképp se legyen ösztönszegény egyik szülő sem. Kutyáink tenyésztésbe vétel előtt ösztönpróbát is szereztek, ami bizonyítja, hogy vannak munka képességeik. Maximálisan támogatom a terelést, mint sportot vagy hobbyt, én is nagyon szeretem, ahogy időnk engedi ellátogatunk egy terelő központba.

Rendszeresen részt veszünk nemzeti- és nemzetközi kutyakiállításokon kitűnő eredményekkel Magyarországon és Európa több országában egyaránt. Jártunk már Európa- és Világ kiállításokon is. Így a küllem sem utolsó szempont nálunk. Abszolút előnyben részesítjük a fekete-fehér párosításokat, hosszú szőrrel, erős csontozattal, bájos fejjel, elegáns mozgással és esetleg különleges mintával.
Images

Alberti Rita vagyok. 20 éve kutyás, 4 éve Border Collie gazdi.

A fajta kiskorom óta az álmom, mindig is odavoltam az intelligenciájukért, a kitartásukért és biztos voltam benne, hogy egyszer majd nekem is lesz egy ilyen kutyám. Aztán mikor már megvolt 2 közgazdász diploma és a karrier építésbe is jócskán belekezdtem, egyszer csak eljött a nap. Kaptam egy képet egy szőrgombócról, egy 3 hetes pusziosztóról, Discoról. Azonnal beleszerettem, 4 hetesen láttam először és azóta imádom őt minden nap. Disco egy igazi egyéniség, minden megvan benne, ami egy igazi Border Collieban. Mindennap, mindenhol velem van.

De honnan jött ez az egész? Az ország legnagyobb független reklámügynökségénél vagyok az egyik kreatív csapat vezetője, a munkám része a versenyzés, így nem volt nehéz rávenni magam, hogy Discoval is kipróbáljuk a kutyashowk világát. Ekkor találtunk egymásra igazán Vikivel és azóta is együtt megyünk a világ minden pontjára megmérettetni a kutyáinkat.

A tenyésztés iránt főként azért kezdtem el érdeklődni, mert jól ismertem Discot, pontosan tudtam mennyire tökéletes jellemű kutya, ráadásul a show világban is sikereket ért el, és a tenyésztője is erre buzdított, úgy éreztem hozzá tudok adni a világhoz, ha utat adok Disconak és a gyerekeinek. Azóta rengeteget tanultam. Voltunk világ-, és európa versenyken, megismertem az amerikai, ausztrál, brit és európai kennelek jó részét, láttam sok kutyát élőben és rengeteget videón. Ez a hobby igazi elköteleződéssé vált. Így került hozzám a második kiskutyám, Nacho, aki már egy tudatos tervezés eredménye és egyelőre szuper egyéniségnek és ígéretes kis kannak tűnik. Remélem, hogy a jövőben Discoval és Nachoval is minél több szuper kiskutya születéséhez járulhatunk hozzá. Mivel a tenyésztés nekünk nem üzlet, így azt is fontosnak tartjuk, hogy csak olyan párosításokban veszünk részt, ahol a szülőket kellő gondossággal, minden lehetséges szűressel ellátják.

Válassz minket ha :
- Már régóta vágysz egy egészséges, jó természetű border collie-ra
- Ha leinformálható vagy és megbízható
- Nem szín és minta alapján szeretnél kutyát választani, hanem tudod, hogy ennél sokkal fontosabb dolgokat kell figyelembe venni, hiszen sok évre választasz magadnak társat
- Tudod, hogy mivel jár egy kutya felnevelése és tartása
- Ha egyetértesz azzal, hogy hobby kutyát kizárólag ivartalanítási kötelezettséggel adunk.

Kiskutyákat adás-vételi szerződéssel, egészségügyi garanciával, törzskönyvvel, korának megfelelő oltásokkal, chipelve, féregtelenítve, útlevéllel, karakter teszt- el és egy kezdő ajándék csomaggal kerülnek a gazdikhoz. Akiknek kapcsolattartási kötelezettsége van a tenyésztő felé a jövőben, viszont igyekszem kialakítani olyan viszonyt minden gazdimmal, hogy bármi kérdésük vagy kérésük van a jövőben hozzám forduljanak első körben, bizalommal. Igyekszem közös programokat szervezni, ahol megtudják osztani egymással a tapasztalataikat a kezdő gazdik és szórakozunk egy jót, miközben találkozhatunk a kutyusaink rokonaival. Természetesen ezek a programok nem kötelezők, hiszen van aki távolabb és van aki közelebb lakik hozzánk, de mindenképp szuper, hogy erre rendszeresen biztosítok lehetőséget, egy évben akár többször is. Egy közös kis sétára, vagy egy terelésre előre egyeztetett időpontban.

Images